Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

                                           ΟΜΟΡΦΙΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Κάθε ήπειρος και κάθε χώρα έχει τα δικά της µυστικά οµορφιάς. Ανακαλύψτε τα και «κλέψτε» ιδέες για µια πιο όµορφη εικόνα.

Ισπανία:
«Όλε» για τα λαµπερά µαλλιά
Οι Ισπανίδες λατρεύουν τα µαλλιά τους, γι’ αυτό και τα προσέχουν ιδιαίτερα. Αν λοιπόν είστε µελαχρινές και θέλετε κι εσείς τη δική τους ζωντάνια και λάµψη, αναµείξτε 1/4 της κούπας νερό µε 1/4 της κούπας χυµό cranberry και ξεβγάλτε τα µαλλιά σας µε το µείγµα. Το χρώµα τους –είτε φυσικό είτε βαµµένο–θα αναζωογονηθεί ενώ θα αποκτήσουν και ξεχωριστή λάµψη.
Μεξικό:
Τέλειο Τ
Οι ντοµάτες είναι γνωστό ότι έχουν αντιοξειδωτική δράση και συµβάλλουν στην καλή υγεία του δέρµατος. Γι’ αυτό οι Μεξικάνες εκµεταλλεύονται τις ευεργετικές ιδιότητές της χρησιµοποιώντας τον πολτό ντοµάτας για να περιποιηθούν τη ζώνη Τ (µέτωπο, µύτη, πιγούνι) του προσώπου. Αφήστε τον πολτό για λίγα λεπτά στην περιοχή και ξεπλύνετε. Η περιττή λιπαρότητα θα αποµακρυνθεί, ενώ οι πόροι και τα µαύρα στίγµατα θα εξαφανιστούν.
Βενεζουέλα:
Λιπαρότητα τέλος!
Οι πανέµορφες γυναίκες της Βενεζουέλας έχουν ένα µυστικό όπλο κατά της επίµονης λιπαρότητας των µαλλιών: βράστε φύλλα µέντας και αφήστε τα να κρυώσουν. Σουρώστε το µείγµα και ξεβγάλτε τα µαλλιά σας µε αυτό. Η µέντα έχει εξαιρετικές καθαριστικές ιδιότητες και απορροφά τα ίχνη της λιπαρότητας.
Γαλλία:
French fr-eyes
Η πορσελάνινη επιδερµίδα των Γαλλίδων οφείλεται στη σωστή περιποίηση και σε ένα πολύ «γλυκό» µυστικό ντεµακιγικάζ. Βρέξτε ένα βαµβάκι µε γλυκό αµυγδαλέλαιο και ξεβάψτε την περιοχή των µατιών. Το αµυγδαλέλαιο είναι εξαιρετικά ενυδατικό και απαλύνει την περιοχή καταπολεµώντας την ξηρότητα, η οποία µην ξεχνάτε ότι είναι µια από τις βασικές αιτίες δηµιουργίας των ρυτίδων!
Ζιµπάµπουε:
Φυτική ενυδάτωση
Στη Ζιµπάµπουε η ενυδάτωση είναι καθηµερινή ανάγκη. Εκεί λοιπόν φτιάχνουν µια εξαιρετική ενυδατική µάσκα από φρέσκια µπάµια. Βράστε λίγες µπάµιες µέχρι να µαλακώσουν, αφήστε τες να κρυώσουν και πολτοποιήστε τες. Αφήστε τον πολτό στο πρόσωπό σας για πέντε λεπτά και ξεπλύνετε µε χλιαρό νερό. Η επιδερµίδα σας θα λάµψει.
Σκανδιναβία:
Η δύναµη του νερού
Οι Σκανδιναβές ανακάλυψαν τις δυνατότητες του αναζωογονητικού νερού σε σπρέι. Ιδανικά χρησιµοποιήστε το παγωµένο και ψεκάστε 15-20 φορές µετά τον καθαρισµό του προσώπου σας. Η επιδερµίδα αναζωογονείται, ενώ η θαµπάδα µειώνεται αναδεικνύοντας τη φυσική σας λάµψη.
Μπαλί:
Εξωτική λάµψη
Στο Μπαλί το µαύρισµα και η λάµψη συµβαδίζουν χάρη σε µια µάσκα οµορφιάς από πολτό παπάγιας. Αναµείξτε 2/3 της κούπας φρέσκια παπάγια µε 1 ασπράδι αβγού και 15 γρ. κίτρινη κολοκύθα. Ανακατέψτε καλά, εφαρµόστε το µείγµα για δέκα λεπτά σε καθαρό πρόσωπο και ξεπλύνετε µε χλιαρό νερό.
Κίνα:
Απαράµιλλη λάµψη
Στην Κίνα τα λαµπερά µαλλιά είναι απαραίτητη προϋπόθεση µιας προσεγµένης εικόνας.
Το µυστικό τους βρίσκεται στο δεντρολίβανο και το πράσινο τσάι. Μία κουταλιά έλαιο δενδρολίβανο σε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι αρκούν για να δείτε τα µαλλιά σας πιο υγιή από ποτέ. Χρησιµοποιήστε το µείγµα µετά το λούσιµο και ξεβγάλτε µε χλιαρό νερό.
Ταϊτή:
Θρέψη στα µαλλιά
Οι γυναίκες στην Ταϊτή έχουν ανακαλύψει τις ευεργετικές ενυδατικές ιδιότητες του ελαίου monoi στα µαλλιά. Πρόκειται για µια µείξη γάλακτος καρύδας και έλαιου λουλουδιών frangipani. Το έλαιο χρησιµοποιείται σαν µάσκα στις άκρες και κατά µήκος της τρίχας. Τα µαλλιά αναζωογονούνται, ενώ το άρωµα του monoi διαθέτει anti-stress ιδιότητες που χαλαρώνουν το πνεύµα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.